Waarom?

Waarom?

30% van onze totale voetafdruk wordt bepaald door voeding. Mensen eten ook steeds meer buitenshuis: op het werk, op school, onderweg, op restaurant, ... Deze “out-of-home markt” vertegenwoordigt maar liefst 39% van de voedingsmarkt. Binnen de out-of-home markt is de sociale of collectieve catering (bedrijfskantines, scholen, rusthuizen, ziekenhuizen,, ...) goed voor 35%, ofwel 13,6% van de totale omzet van voeding in België. Dit betekent een enorme potentiële hefboom voor duurzame veranderingen in de gehele out of homesector. Inzetten op duurzame voeding zorgt voor eten dat goed is voor de consument, goed voor het milieu én goed voor de boer, want ook in België worstelen boeren om te overleven. Daarom willen we van duurzame voeding de gewoonste zaak ter wereld maken.

Op zoek naar extra redenen om duurzamer te eten? Hieronder vind je er alvast 18...

Wil je te weten komen hoe andere bedrijven, overheden, zorginstellingen of kinderdagverblijven te werk gaan?

Wil je te weten komen hoe andere bedrijven, overheden, zorginstellingen of kinderdagverblijven te werk gaan?

Registreer je en krijg toegang tot handleidingen, case studies en recepten.

"In de beginfase van het project hoorde men: 'Dat konijneneten moeten wij niet hebben', maar we hebben doorgezet en een aantal aanpassingen gedaan, en nu zijn de mensen die regelmatig voor vegetarisch kiezen echt wel tevreden, en die vragen er ook expliciet naar."

Danielle Leynen Fedorest Antwerpen
" />