GoodFood@School, ook bij jou op school?

GoodFood@School, ook bij jou op school?

30/05/2017

Eten betekent kiezen: veggie of vlees, chocoladereep of appel, frisdrank of water? Elke dag, van boekentas tot bord, van speelplaats tot refter, moet er gekozen worden. Maar hoe bewust maken we die keuze? Waar komt ons voedsel vandaan? Hoe wordt het klaargemaakt? En is het wel goed voor ons en voor de planeet?

Jongeren brengen dagelijks zo’n 7 uur per dag door op de schoolbanken en hebben hun energie daarvoor broodnodig. Daarom is het essentieel dat de eetmomenten van leerlingen goed zijn.

Gezocht: GoodFood in je lunchbox

In oktober lanceren we onze wedstrijd om hét prototype van een lunchbox met GoodFood te ontdekken. Wat is GoodFood? GoodFood is lekker en gezond, niet te veel en niet te weinig, voldoende verse groentjes en fruit van het seizoen. GoodFood is dat jouw lunchbox bijdraagt aan een betere wereld zonder dat dit complex of duur moet worden. Ga met je klas aan de slag en toon ons jouw versie van GoodFood in je lunchbox. Begin december beslist een zorgvuldig geselecteerde jury welke lunchbox wint. Daar hangt een fantastische prijs voor de hele klas of school aan vast. Doe je mee?

  • Voor wie? Lager en secundair onderwijs
  • Wat? Wedstrijd voor leerlingen om hun lunchbox met GoodFood te vullen
  • Wanneer? oktober – december 2017

Blijf op de hoogte:

Ga de GoodFood Challenge aan met jouw klas

Intussen is het duidelijk. Gezonde en duurzame voeding, daar gaan we voor. Maar euh, hoe begin je daaraan? Het gratis GoodFood@School-klastraject biedt een hapklaar antwoord via 4 challenges. We zijn nog op zoek naar sympathieke klassen om deel te nemen aan dit traject!

Iedere challenge omvat een begeleidingsmoment en een opdracht voor je leerlingen. Tijdens deze 4 ontmoetingen onderzoeken de leerlingen hun eigen voedingsgewoonten en ontdekken ze voedsel voor de toekomst. Ook voedselverspilling, wereldhandel en het eigen voedingsbeleid op school staan op het menu. Want hoe meer je weet over wat je eet, hoe sterker je in je schoenen staat om bewuste, gezonde keuzes te maken én die te verantwoorden naar ouders en het schoolteam toe. Proef, ruik, voel, kijk, beleef en krijg samen de smaak van duurzaam & gezond eten te pakken.

  • Voor wie? 3e graad secundair onderwijs, 1 klas per school
  • Wat? 4 actieve begeleidingsmomenten van minimum 2 lesuren
  • Wanneer? schooljaar 2017 – 2018

GoodFood@School, wat is dat?

Vredeseilanden wil jongeren stimuleren om voor gezonde en duurzame voeding te kiezen op school, en daarbuiten. Met het programma GoodFood@School gaan we samen met GoodPlanet en Fairtrade Belgium volop voor duurzame voeding. Ons plan: in alle Vlaamse scholen een gezond en duurzaam voedingsbeleid tegen eind 2021. Zowel in de keuken als in de klas. Een ambitieuze doelstelling? Dat zeker! Maar volgens ons noodzakelijk. Tegen 2050 lopen er ongeveer 9,7 miljard mensen op onze wereldbol. Willen we al deze mensen gezond blijven voeden, dan moeten we ons consumptiegedrag drastisch veranderen. Meer weten? info [at] goodfoodatschool.be