Vakbeurs 2015

Vakbeurs 2015

08/12/2015

Vakbeurs 2015

Op woensdag 18 november 2015 was Your Choice voor het eerst te gast in Flanders Expo, tijdens Horeca Expo in Gent, de belangrijkste vakbeurs voor horeca en grootkeukens. Voor de organisatie van onze Your Choice-beurs werd er samengewerkt met Artexis, eigenaar en uitbater van de belangrijkste expohallen en meeting centra in België en Europa. Zij stelde al haar communicatiekanalen ter beschikking om het Your Choice-event onder de aandacht te brengen.

Door Your Choice te combineren met Horeca Expo konden we het belang van duurzame voeding al meer centraal in de kijker zetten. Doordat we ons bevonden in een hal recht tegenover Horeca Expo waren we iets minder zichtbaar en bereikten we minder bezoekers dan gehoopt. We konden echter onze professionaliteit bewijzen waardoor we dit jaar terug met Horeca Expo in zee gaan. In 2016 bemannen we een Your Choice-stand van 70m² in hal 4.

Aanbod

Grootkeukencolloquium

Naast de vakbeurs die doorging van 10u tot 17u, waren er nog tal van andere activiteiten die duurzame voeding in de kijker zetten: In de voormiddag was er het grootkeukencolloquium, met als thema menuplanning. Want hoe stel je nu zo’n duurzaam, gevarieerd menu samen? Samen met de volgende sprekers probeerden we deze vraag te beantwoorden:

  • Kurt De Bilde - Stad Antwerpen: Menuplanning in de praktijk

  • Filip Fontaine - Veiling BelOrta: Meer groenten op het menu

  • Katharina Beelen- Vredeseilanden: Duurzaamheid in de grootkeuken

Infosessie kinderdagverblijven

Wanneer we inzetten op de toekomst denken we ook aan de toekomstige generaties. In het kader van My Fair Baby werd een infosessie georganiseerd over hoe en waarom duurzame voeding introduceren binnen kinderdagverblijven. Hilde Vranckx - de zaakvoerster van één van de kinderdagverblijven die door Vredeseilanden begeleid wordt - gaf met verve een getuigenis uit de praktijk. Aan de hand van enkele stellingen werd dieper ingegaan op enkele thema’s rond duurzame voeding. Wie meer wil lezen, vindt een specifiek verslag terug op?

Veggie demo’s voor grootkeukenchefs

Gedurende de Horeca Expo beurs waren er dagelijks veggie demo’s, georganiseerd door EVA vzw. De chefs lieten je proeven van heerlijke plantaardige gerechten die door iedereen - ook niet vegetariërs - zeer gesmaakt werden. De dag van Your Choice werd er gekozen voor even heerlijke, en tevens ook grootkeukenvriendelijke gerechten. De mensen van EVA vzw stonden iedereen te woord die vragen hadden over de plantaardige keuken. Er waren ook allerhande recepten voorhanden ter inspiratie.

Your Choice-route

Tijdens Horeca Expo kregen standhouders de gelegenheid om hun duurzaam aanbod voor te stellen. Om dat aanbod in de kijker te zetten werd voor het eerst de Your Choice-route georganiseerd. Al deze standen werden voorzien van een speciaal ontworpen Your Choice-eyecatcher om hun duurzame producten te laten opvallen en het gesprek tussen de standhouders en beursgangers te vergemakkelijken. Drie keer per dag was er een rondleiding. Onder begeleiding werden een aantal exposanten bezocht die met veel plezier hun duurzame inspanningen toelichtten.

Programma Your Choice-vakbeurs 18 november 2015

10u – 17u: Your Choice-beurs

9u30 – 11u30: Grootkeukencolloquium

11u30 – 12u30: Appetizers voor deelnemers van het grootkeukencolloquium

11u30 – 15u: Vegetarische demokeuken

14u30 – 16u: Infosessie rond duurzame voeding in kinderdagverblijven

17u - 18u15: VIP-receptie Your Choice

Programma Your Choice gedurende Horeca Expo

10u30, 12u30 en 14u: Your Choice-route

10u30 - 19u: Veggie demo’s