Wereld Vegetarisme Dag, ook in Twinkel

Wereld Vegetarisme Dag, ook in Twinkel

01/10/2015

Kinderdagverblijf Twinkel en Vredeseilanden slaan de handen in elkaar om verantwoorde (en dus duurzame) voeding een meer centrale plaats te geven. Dit komt sowieso de baby's of peuters ten goede, maar ook onze leefwereld in het algemeen.

De begeleiding van kinderdagverblijven kadert in het project My Fair Baby, een samenwerkingsverband tussen Netwerk Bewust Verbruiken, Gezinsbond, Fairtrade Belgium en Vredeseilanden. Sinds 2008 begeleidde Vredeseilanden een heel aantal (groot)keukens, waaronder de centrale keuken van UZ Leuven, de studentenrestaurants van de UA en de keukens van Ikea Food, naar een meer verantwoorde voeding. De begeleiding van kinderdagverblijven sluit er naadloos op aan. Twinkel is één van de vier geselecteerde kinderdagverblijven waarmee Vredeseilanden een traject naar meer duurzame voeding doorloopt. Na de begeleiding wordt een handleiding gemaakt die andere kinderdagverblijven en onthaalouders kan inspireren om zelf ook duurzamer met voeding om te gaan.

Wat houdt verantwoorde / duurzame voeding in? In de eerste plaats gaat het om gezonde voeding. Daarbovenop gaan we kijken of het bijvoorbeeld mogelijk is om producten aan te kopen waarvoor de boer een fair loon krijgt, minder vaak vlees te eten, of voor lokale, seizoensgebonden producten te kiezen. Maar het gaat verder dan dat: ook hetgeen we drinken en het afval dat we produceren worden onder de loep genomen.

Wil je meer weten over duurzame catering en onze begeleidingstrajecten? Aarzel niet en ga naar www.duurzamecatering.be