Your Choice-netwerkevent 2014

Your Choice-netwerkevent 2014

14/05/2014

Your Choice presenteerde op dinsdag 13 mei 2014 de tweede editie van het netwerkevent Your Choice. Op een namiddag tijd werd een geconcentreerd en afwisselend programma gepresenteerd, in een duurzame cocktail van interessante rondetafelgesprekken en kwaliteitsvolle contacten tijdens de speeddating. Zowel leveranciers en producenten van fairtrade-, biologische of lokale voeding als grootverbruikers uit grootkeuken en horeca waren talrijk aanwezig.

Het doel van de Your Choice beurs was om vraag en aanbod van duurzame voeding nog sterker op elkaar af te stemmen. In verschillende discussiesessies wisselden de deelnemers ervaringen uit over hoe duurzaamheid in de keukens in praktijk kan gebracht worden.

De beurs werd georganiseerd door Vredeseilanden, Max Havelaar, BioForum Vlaanderen en BioWallonie. Samen zijn we ervan overtuigd dat grootkeukens een voortrekkersrol kunnen spelen in het verduurzamen van de voedingsgewoonten van de Belgen.

Waarom grootkeukens als doelgroep?

Meer en meer Belgen consumeren maaltijden buitenshuis. De out of home-markt is goed voor ruim 39% van de gehele voedingsmarkt. 35% daarvan gebeurt in de sociale catering, o.a. personeelsrestaurants, studentencafetaria’s, scholen, ziekenhuizen, … Een uitstekende manier dus om via deze weg een groot publiek te sensibiliseren over het enorme belang van duurzame voeding voor onze planeet en onze gezondheid.

Bijlages

Programma

  • 13u00: Onthaal
  • 13u30: Intro
  • 13u45: Thematische rondetafels: basis in duurzame voeding, voedselverspilling in grootkeukens, eiwitten in de keuken, duurzame hoeve- en streekproducten, duurzame overheidsopdrachten, vegetarisch koken
  • 14u45 : Thematische rondetafels: basis in duurzame voeding, foodcost, duurzame bevoorrading, gezonde voeding, duurzame overheidsopdrachten, lokale seizoensproducten
  • 15u45 : Speeddating
  • 16u45 : Duurzame drink