Your Choice-beurs 2011

Your Choice-beurs 2011

06/05/2011

Op donderdag 5 mei 2011 vond in Brussel de tweede editie plaats van Your Choice, dé leveranciersbeurs voor fairtrade-, bio- en lokale voeding. Op deze beurs werden bedrijven, overheidsinstellingen, grootkeukens en andere grootverbruikers in contact gebracht met leveranciers van fairtrade-, bio- en lokale producten.

“Twee derde van de Belgische consumenten kopen af en toe duurzame en ecologische producten”, was de conclusie van een recent onderzoek van het marketingbureau C-Change. Ook bedrijven en instellingen zetten meer en meer de stap naar duurzame voeding. Helaas vinden ze niet altijd gemakkelijk de weg naar de geschikte leveranciers…

Daarom besloten Vredeseilanden, Max Havelaar, BioForum Vlaanderen en Wallonië vorig jaar om samen een leveranciersbeurs voor fair trade, bio en lokale producten te organiseren. Aankopers van overheden, overheidsinstellingen en bedrijven, die de stap naar meer duurzame voeding (willen) zetten, kunnen er kennismaken met het aanbod aan fairtrade-, bio- en lokale producten.

Programma

  • Cuptasting
  • Wijndegustaties
  • Workshops over certifiëring van bio- en fairtradeproducten
  • Workshops over de plaats van voeding binnen maatschappelijk verantwoord ondernemen
  • Een 50-tal bekende en minder bekende leveranciers die jou graag laten proeven van hun producten