Your Choice-beurs 2013

Your Choice-beurs 2013

24/04/2013

Op dinsdag 23 april 2013 kwamen ruim 500 professionals uit de voedingssector bij elkaar in Brussel om informatie en ervaringen rond diverse thema's van duurzame voeding uit te wisselen. Grootverbruikers ontmoetten er leveranciers van biologische, fairtrade- en lokale producten.

Your Choice is een initiatief van Vredeseilanden, Max Havelaar en Bioforum. Zowel de organisatie als de exposanten waren tevreden met het diverse publiek dat de weg naar de beurs vond en de vele professionele contacten die gelegd werden.

Groot succes op Tours & Taxi

Na de editie van 2011 werd ervoor gekozen om de beurs tweejaarlijks te organiseren. Gezien de toenemende interesse werd er naar gestreefd om de beurs, zowel qua standhouders als bezoekers, in aantal te doen stijgen. Een logische optie, aangezien het groeipotentieel duidelijk aanwezig was. 65 leveranciers van lokale, biologische en fairtradeproducten stelden hun aanbod voor aan grootkeukens. Het productaanbod breidde dit jaar verder uit: koffie, brood, vlees, droge voeding, wijn, kaas, vlees, bier, fruitsappen, fruit en groenten, duurzame verpakkingen tot zelfs werkkleding.

Verdubbeling aantal bezoekers

Your Choice ontving ruim 400 bezoekers: gaande van aankoopverantwoordelijken, keukenpersoneel van bedrijfsrestaurants en duurzaamheidsadviseurs, over voedingsverantwoordelijken van crèches en scholen, tot vertegenwoordigers uit de publieke sector. Bezoekers proefden van het brede aanbod aan duurzame voeding. Your Choice bood aan de grootkeukensector een ideale plaats voor ontmoeting, kennismaking, uitwisseling en afstemming van toekomstige uitdagingen.

Gevarieerd en boeiend programma

Naast de geanimeerde standen vol met lekkernijen had Your Choice ook dit jaar een sterk inhoudelijk programma. In de conferentieruimte kwamen 3 sprekers aan bod: de stichting Diverzio, de Stad Gent en het restaurant van Sheraton Brussels. Gedurende de ganse dag gaven chef-koks Geert Groffen, Catherine Piette en Filip Fransen kookdemo's met duurzame tips voor broodbeleg, vleesvervangers, seizoenssalades, ... Kauri organiseerde haar jaarlijkse speeddating in de voormiddag in een zaal naast de beurshal. Ongeveer 80 Kauri-leden namen deel aan deze sessie, alvorens de beurs te bezoeken.

Toekomst

De introductie van duurzaamheid in grootkeukens is een relatief nieuw domein, maar de ontwikkeling gaat snel. Daarom willen de partners van Your Choice regelmatig nieuwe evenementen organiseren. In het voorjaar van 2014 staat er opnieuw een netwerksessie op het programma. De volgende editie van de beurs is voorzien in 2015.