Your Choice-netwerkevent 2012

Your Choice-netwerkevent 2012

08/11/2012

Op dinsdag 6 november 2012 kwamen ruim 100 professionals uit de voedingssector bij elkaar in Brussel om kennis en ervaringen rond duurzame voeding uit te wisselen. Koks, aankoopverantwoordelijken van grote bedrijven, lokale en nationale overheidsdiensten, gemeenten, directies van scholen en kinderdagverblijven ontmoetten leveranciers van duurzame producten (o.a. Fair Trade en bio). Your Choice is een initiatief van Vredeseilanden, Max Havelaar en BioForum.

Waarom grootkeukens als doelgroep?
Meer en meer Belgen consumeren maaltijden buitenshuis. De out of home-markt is goed voor ruim 39% van de gehele voedingsmarkt, waarvan 35% gegeten wordt in o.a. personeelsrestaurants, studentencafetaria's, scholen, ziekenhuizen, ... Via deze weg kunnen we dus een groot publiek sensibiliseren over het enorme belang van duurzame voeding voor onze pla­neet en onze gezondheid.

Vredeseilanden, Max Havelaar en Bioforum bundelen hun krachten voor Your Choice. "We zijn ervan overtuigd dat grootkeukens een cruciale rol spelen bij de verduurzaming van ons voedsel. Daarom organiseren we sinds 3 jaar dit evenement gericht op de professionele sector."

Programma

  • 14u: Introductie - definitie en betekenis van duurzame voeding (met o.a. labels en certificatie)
  • 15u: Thematische rondetafels - vlees en vis, duurzaam fruit, vegetarische keuken, lokaal en seizoensge­bonden koken, foodcost, duurzame koffie, openbaar aanbesteden, voedselverspilling.
  • 16u15: Speeddating
  • 17u15: Duurzame afsluitingsdrink