Wat jij kan doen

WORK IN PROGRESS

Je hebt interesse om ook de voeding binnen jouw grootkeuken te verduurzamen?

Welkom, want het verduurzamen van onze voeding is één van de stappen waardoor in 2050 alle 9 miljard mensen te eten zullen hebben. Doorheen de jaren begeleidden we reeds verschillende bedrijven, instellingen, zorgcentra en sinds 2017 starten we ook met het begeleiden van scholen. Omdat er tijdens een begeleiding telkens gekeken wordt naar de specifieke omstandigheden van een bepaalde actor, hebben we onze tips and trics ook opgedeeld. Zo kan je als school, zorginstelling, bedrijf,... terecht in je eigen informatiemap met case voorbeelden, handleidingen, recepten en tools om echt mee aan de slag te gaan.

Het charter voor duurzame chefs

  1. Wij zijn bekommerd om het welzijn van onze klanten en geven voorkeur aan gezonde gerechten die voedzaam zijn en geen teveel aan calorieën bevatten.

  2. Wij verminderen de aankoop van vlees en rood vlees wordt zoveel mogelijk vervangen door gevogelte of wit vlees.

  3. Wij bieden een variëteit aan groenten en fruit aan, waarbij zoveel mogelijk lokaal geteelde groenten en fruit van het seizoen worden gebruikt.

  4. Wij voorzien op regelmatige basis een evenwichtig vegetarisch aanbod, met op donderdag speciale aandacht voor de vegetarische schotels.

  5. Wij kopen zoveel mogelijk producten aan, afkomstig uit duurzame landbouw.

  6. Wij streven duurzame eerlijke handelsrelaties na, gebaseerd op een correcte prijs voor alle schakels binnen de voedselketen van producent tot consument.

  7. Wij kiezen voor duurzame vis.

  8. Wij gaan verspilling tegen en beperken het voedselafval en het gebruik van wegwerpproducten.

  9. Wij voorzien gratis kwaliteitsvol kraantjeswater voor onze klanten.

  10. Wij voorzien een duidelijke en correcte communicatie naar personeel en klanten over de genomen initiatieven.

Registratieformulier