Wat wij doen

Vanuit Vredeseilanden verduurzamen we de catering op twee manieren. Enerzijds zoeken we met supermarkten en voedingsbedrijven hoe ze hun toeleveringsketens kunnen heruitvinden, zodat het aanbod aan duurzame voeding groter wordt. Anderzijds zetten we in op het verduurzamen van grootkeukens. Onze ervaringen en geleerde lessen documenteren en vertalen we naar aanbevelingen voor een duurzamer beleid.

Sinds 2008 biedt Vredeseilanden binnen de sociale catering begeleidingstrajecten aan. Door de voeding in een grootkeuken te verduurzamen én erover te communiceren, bereik je immers een groot aantal consumenten. Zo bouwden we ondertussen een diverse portfolio aan samenwerkingen op met:

  • bedrijfskantines (o.a. Toyota TEM Evere, IKEA Food Belgium),
  • restaurants van publieke instellingen (o.a. Stad Gent, Stad Antwerpen, Federale Overheidsdienst Financiën),
  • restaurants van onderwijsinstellingen (o.a. KHLeuven, Universiteit Antwerpen, Hogeschool Gent),
  • catering in zorginstellingen en kinderdagverblijven (o.a. UZ Leuven, OCMW Harelbeke, Ukkepuk in Kessel-Lo)

In al deze trajecten werken we rond zes thema's: vleesvermindering, duurzame vis, eerlijke handel, lokaal- en seizoensgebonden groeten en fruit, duurzame landbouw en afvalvermindering. Lekker en gezond eten, met een kleine ecologische impact, waar ook boeren een degelijk inkomen uit halen: dat is het doel.

Een intensieve trajectbegeleiding is steeds afgestemd op de grootkeuken in kwestie. Meestal wordt een traject uitgestippeld over een periode van een jaar, maar afhankelijk van de aard en de mogelijkheden van de keuken kan deze periode ingekort of uitgebreid worden. Hieronder vind je de voor ons noodzakelijke ingrediënten om tot een goede begeleiding te komen.

Begeleiding nodig? Een duwtje in de rug? Vragen?

Begeleiding nodig? Een duwtje in de rug? Vragen?

Misschien vind je het wel bij Wat jij kan doen. Niet gevonden? Stuur een mailtje naar goodfood [at] vredeseilanden.be

Aanmelden